دوشنبه , اردیبهشت ۳۰ ۱۳۹۸

خواص دانه چیا در برابر فواید تخم کتان


Chia Seeds or Flax Seeds

اگر به دنبال یک دانه همه فن حریف برای اضافه کردن به رژیم غذایی خود هستید پیشنهاد میکنیم این مقاله را با دقت بخوانید.

به گزارش آلامتو و به نقل از بازده؛ دانه چیا و دانه کتان که دانه‌های ریزی هستند آن‌چنان کم کالری نیستند، ولی کالری چیا کم‌تر است و برای کاهش وزن نیز مناسب‌تر است. چربی چیا از تخم‌ کتان کم‌تر است اما در مقابل دانه کتان از نظر مقدار پروتئین از دانه‌ی چیا بهتر است. و هم‌چنین، دانه کتان کربوهیدرات کم‌تری دارد.

روزانه به ۲۵ گرم فیبر نیاز دارید، و چیا ۵ درصد فیبر بیش‌تر در اختیارتان می‌گذارد.

به علاوه، کلسیم موجود در چیا بیش از دو برابر دانه‌ی کتان است.

چیا نسبت به دانه‌ی کتان فسفر بیش‌تری را در اختیار استخوان‌های‌مان قرار می‌دهد.

منیزیوم، ماده‌ی ضد سرطان. منیزیوم موجود در دانه‌ی کتان، ۲ درصد بیش‌تر است.

میزان پتاسیم موجود در دانه‌ی کتان نیز ۱ درصد بیش‌تر است.

و همین‌‌طور درمورد ویتامین B۱، افزایش‌دهنده‌ی قدرت مغز، که ۹ درصد بیش‌تر است.

و هم‌چنین، تخم کتان با ۱ درصد اسید فولیک بیش‌تر، برای خانم‌ها مفیدتر است.

حتی میزان مس، ماده‌ی محافظ بافت‌های بدن نیز، در دانه‌ی کتان بیش‌تر است.

هر دوی این دانه‌ها سرشار از اسیدهای چرب هستند (امگا-۳) هستند.

چیا با اختلاف زیاد نسبت به تخم کتان، سرشار از آنتی‌اکسیدان سلنیوم است.

و خطر بیماری قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد.

نتیــجه‌ی نهــایی این مقــــایسه

هنگام انتخاب یکی از این دو دانه، توجه به این آمار و ارقام لازم است؛ ولی نکته‌ی مهم‌تر این است که نیاز شما به کدام‌یک بیش‌تر است. دانه‌ی چیا در ترکیب با مایعات می‌تواند به صورت ژله دربیاید؛ و این قابلیت برای آن‌هایی که رژیم لاغری می‌گیرند بسیار مفید است، زیرا فضای معده را پر می‌کند، قند خون را تنظیم می‌کند، و می‌تواند در دستورهای غذایی جایگزین کره و تخم‌مرغ شود. هرچند، قیمت این دانه‌ی کوچک از تخم کتان گران‌تر است.

لازم به ذکر است که فیتواستروژن موجود در دانه‌ی کتان حتی از سویا نیز بیش‌تر است. این ترکیبات در بدن مانند استروژن ضعیف عمل می‌‌کنند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند این ترکیبات موجود در تخم کتان، می‌توانند با برخی از انواع سرطان سینه مبارزه کنند.

نحـــوه‌ی خـــرید و استفــاده

اگر قصد خرید تخم کتان دارید، سعی کنید آن را به صورت کامل بخرید و خودتان قبل از مصرف آسیاب‌اش کنید، زیرا با این کار مواد مغذی دانه‌ی کتان، راحت‌تر آزاد می‌شوند. دانه‌ی چیا نیازی به آسیاب کردن ندارد، تنها سعی کنید نوع ارگانیک آن را تهیه کنید.







دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

قالب وردپرس